E-cigaretten er denne spøjse lille dims, som i de seneste år er poppet op rundt omkring i landet. Alle har hørt om den og set en, men ingen ved helt præcis hvor de egentlig kom fra. De var der bare lige pludselig og så brugte alle folk det. For at forstå i historien, så skal man gerne lige forstå hvad en e-cigaret egentlig er. Det er en cigaretlignende genstand, som indeholder et lille batteri samt en beholder til noget væske. Denne væske kan smage af forskellige ting eller endda indeholde nikotin, så man kan få det boost man altid har fået. Udviklingen er i dag så langt, at man kan få præcis den samme oplevelse fra en e-cigaret som ved normal tobak.

Den første del af e-cigarettens historie

Når man tænker på e-cigarettens historie, så vil man jo umiddelbart synes, at den er da opfundet i nyere tid. Det er også på sin vis rigtig, da den version vi kender i dag er en ret ny version, men hvis man graver dybt ned, så finder man faktisk, at e-cigarettens historie startede for flere årtier siden. Den stammer nemlig helt tilbage fra midt i 60’erne, hvor en mand for første gang søgte om at få godkendt hans patent til hans nye opfindelse, hvilket var en elektronisk version af cigaretten. Det tiltrak naturligvis stor opmærksomhed og den kom hurtigt med i forskellige magasiner. I 60’erne buldrede cigaretterne frem og der blevet røget ekstreme mængder. Mængder vi slet ikke kan forestille os i dag med forbud og afgifter. Desværre var der aldrig særlig stor opbakning om projektet og adskillige alternative opfindelser blev lavet med samme håb, men ingen lykkedes rigtigt. Idéen om at inhalere dampe i stedet for røgen døde dog aldrig helt, da der i år 2000 lige pludselig begynder at ske noget ovre i østen. En mand fra Kina sætter lige pludselig skub i udviklingen og begynder at tjene mange penge. Det er omkring denne tid, at den kommer til Danmark.

E-cigarettens historie i Danmark

E-cigarettens historie fortsætter nemlig i Danmark, for efter videreudviklingen i år 2000, så begyndte populariteten langsomt at stige. I Danmark skete det i takt med, at almindelige rygetobak blev mere og mere forbudt og plaget af afgifter. Specielt i de seneste fem år har det virkelig grebet om sig og der er skudt nye webshops op over det hele i Danmark, som alle sammen sælger udstyr til rygning på elektrisk facon.

E-cigarettens historie med forskning

Rent lovgivningsmæssigt i Danmark, så har sundhedsstyrelsen dog ikke været vilde af begejstring. Der findes nemlig kun utroligt begrænsede mængder forskning på lige præcis dette emne, så de er naturligvis meget skeptiske. Der er endda blevet indført adskillige love og regler, som styrer hvordan man skal bruge denne alternative form for rygning. Så om e-cigarettens historie slutter her, det kan være svært at sige, men den har det i hvert fald ikke så nemt, trods den store opbakning fra mange rygere, som på daglig basis kan nyde stor gavn af denne ret gamle, men effektive opfindelse.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *