At vælge det rigtige kattemad eller hundefoder er et evigt dilemma, som mange dyreejere kan relatere til. Ligesom med mennesker er det vigtigt, at vores kæledyr får lige præcis den ernæring, de har brug for. Og man vil jo gerne give sin hund eller kat det allerbedste, ikke?

På markedet findes der dog så mange forskellige hundefoder mærker og kattemad, at det kan være svært at finde lige præcis den mad, som passer bedst til ens kæledyr. Så hvad er det præcis, man skal kigge efter, når man skal vælge mad til sin hund eller kat?

Vælg foder ud fra race, alder og personlighed

Når du skal vælge hundefoder eller kattemad, er det vigtigt, at du vælger ud fra, HVEM din kat eller hund er. Er din hund f.eks. en stor schäfer har den brug for nogle helt særlige kostfibre og ernæringsindhold, som ikke vil være hensigtsmæssigt at give til en lille chihuahua. Ligesådan har dit kæledyrs alder også noget at sige. Der findes eksempelvis helt særlige fodersammensætninger, som passer lige præcis til din kat alt efter, om den er killing, en ung kat eller en ældre kat.

En anden vigtig faktor når du skal vælge kattemad eller hundemad er din kæledyrs personlighed. Ligesom at mennesker er forskellige og kan lide forskellig mad, er der også forskel på, hvad for noget mad, din kat eller hund foretrækker. Samtidig kan din hund eller kat også have individuelle problemer med eksempelvis allergier, fordøjelse eller mund- og tandhygiejne. Det handler derfor kort sagt om at kende sin hund eller kat så godt, at man ved, hvilke kriterier man skal vælge foder ud fra.

Drop det billige kattemad og hundefoder

Din kat eller hunds velvære er i høj grad bestemt af kosten. Eksempelvis kan en hund blive mere aggressiv, doven eller deprimeret, hvis den får den forkerte kost. Nogle dyreejere kan derfor næsten opleve en forvandling, når de skifter foder, fordi katten eller hunden pludselig får de rigtige næringsstoffer, som øger energiniveau og udløser endorfiner, som giver følelsen af glæde og velvære. Kattemad og hundefoder er derfor ikke et sted, du bør spare.

Det handler om at finde et godt kvalitetsmærke, hvor maden er sammensat 100% efter de forskellige behov, som katte og hunde har. Eksempelvis er et mærke som Royal Canin særligt kendt for at fremstille hundefoder og kattemad af rigtig god kvalitet netop fordi, deres produkter er sammensat med udgangspunkt i dyrene forskellige behov.

Royal Canin har derfor også et bredt udvalg af foder til forskellige katte- og hunderacer, så man kan finde den mad, der passer lige præcis til ens egen hund eller kat. Royal Canin er blandt de lidt dyrere fodermærker, men man kan nogle gange være heldig at finde produkterne på nettet til en billigere pris end ude i butikkerne. Nogle steder på nettet er det endda muligt at få en oversigt over, hvor du kan finde den billigste pris på Royal Canin og andre foderprodukter.

Husk altid at vælge foder ud fra hvem din kat eller hund er, og gå altid efter kvalitet frem for discountprodukter. Så er du sikker på, at du gør det bedste for dit kæledyr.

Kilde: DYR.DK 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *