Mos i græsplænen er lig med dårligt musik i de fleste haveejeres ører. Selvom man ville ønske, det var så vel, så er det ikke altid kun græs, der gror i græsplænen. Rigtig mange haveejere kæmper nemlig ofte en brav kamp mod mos, og det kan typisk være svært, at slippe af med det, hvis ikke man ved, hvilke metoder, der virker. Det er heldigvis et problem, der kan løses, og der findes flere metoder, man kan benytte sig af, hvis man gerne vil slippe for mos i græsplænen – hvilket de fleste nok gerne vil.

For at løse problemet med mos i plænen kan du eksempelvis prikke huller i græsplænen, da det så giver græsrødderne lidt mere luft. Det vil typisk gøre, at græsset vokser bedre. Men hvorfor rammer mos i græsplænen lige din have? Typisk skyldes mos at græsset ikke har de bedste vækstbetingelser, da mos stort set altid trives bedst i skyggefulde og fugtige områder.

Hvilke metoder, du vælger at tage i brug, afhænger også af, hvor meget tid og hvor mange penge, du vil bruge på bekæmpelsen. Du kan eksempelvis både nemt og billigt tage riven ved hånden, og så tage en eftermiddag ud af kalenderen, alt afhængig af, hvor meget mos, der er i din græsplæne, hvor du simpelthen får revet græsplænen og altså fjernet det meste mos.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *