Hvad skal du gøre, når du lige pludselig får et af de rigtigt ubehagelige breve i postkassen. Fx det brev fra ungdomskriminalitetsnævnet, som indkalder dig og din 13 årige søn til et møde. Din søn er nemlig mistænkt for at have været involveret i et indbrud, der skete lørdag eftermiddag. Du bliver naturligvis rasende på dit barn. Forskrækket og fuld af forundring. Du havde ikke drømt om, at dit barn kunne være med til at begå en forbrydelse. Dernæst bliver der dømt stuearrest til drengen, indtil I har fået afklaring på, hvad der i virkeligheden er sket, og skal ske med din søn.

Liste med advokater i Odense

Bagefter begynder du at tage det lidt mere oppefra og nedefter. Du sætter dig ved din pc og begynder at skrive i Googles søgefelt: ”Strafferet advokat” Du får selvfølgelig en lang liste frem med navne og adresser på advokatfirmaer, der ligger i andre byer. Du udvider søgningen lidt: ”Advokat strafferet Odense”. Endnu en gang får du en liste frem med advokater i Odense. Du har gjort det eneste rigtige. Den situation, som du er havnet i, kræver nemlig, at du finder en dygtig advokat. Det er nemlig altid fornuftigt at have en advokat med sig, når man bliver indkaldt til et møde i ungdomskriminalitetsnævnet eller bare til forhør.

Gode forklaringer

En advokat vil nemlig kunne forklare dig – og din søn – hvad I skal sige eller ikke sige, når I skal til mødet. Han vil også kunne hjælpe med at finde formildende omstændigheder, der kan bevirke, at din søn ikke skal straffes, eller får en kortere og mildere straf. Det kan jo godt tænkes, at din søn har været udsat for et gruppepres fra andre, måske jævnaldrende eller lidt ældre børn, der har villet lave ballade, fordi det var sjovt. Der kan være mange grunde. Derfor er det godt, at I mødes med advokaten, inden I skal til mødet. I skal nemlig tale med den advokat om alle omstændighederne omkring hændelsen. Og I skal være 100% ærlige overfor ham. Det kan være svært lige sådan at være helt ærlig. Ikke fordi man ikke gerne vil det. Det kan bare være svært at tænke på alle forholdene, som førte til hændelsen.

Her er det advokatens opgave at finde alle forholdene. Og det kan han kun, hvis I taler med ham. Det handler altså om, at I skal opbygge tillid til jeres advokat.

Når I så skal til møde i ungdomskriminalitetsnævnet, så kan advokaten ledsage jer. Og det kan være en fordel, hvis han faktisk taler på jeres vegne. Det betyder ikke, at I kan ’gemme’ jer bag ved advokaten. Det betyder heller ikke, at I kan nægte at svare på spørgsmål, der eventuelt må komme fra politiet, som også skal deltage i mødet. Det betyder blot, at advokaten kan fremlægge sagen sådan, som I har forklaret det til ham på en effektiv måde, der sikrer, at en dialog fortsætter, og at I får fuld afklaring om, hvad der skete. Og sker det, at der bliver rejst tiltale, ja så kender advokaten hele historien og kan fungere som jeres forsvarsadvokat.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *