Hvis nogen går og tror, at det kun er private samt mindre virksomheder og institutioner, som har problemer med huller i it-sikkerheden, så kan de godt tro om igen.

Der er nemlig masser af eksempler på, at selv meget store både private og offentlige institutioner, har problemer med at holde ubudne gæster ude.

Et af disse eksempler er blandt andet, da byen Detroit fik it-sikkerheden kompromitteret af malware. Denne malware låste adgangen til nogle filer, som indeholder oplysninger om et meget stort antal offentlige ansatte. Det menes dog ikke, at de ansattes oplysninger er sluppet ud af huset. Læs mere her.

Et andet eksempel er da Target i Minneapolis fik stjålet 40 millioner kreditkort numre fra deres betalingssystem. Dette har efterfølgende givet en lang række af Targets kunder store problemer med uberettiget træk på deres betalingskort. Og påført dem besværligheder i forbindelse med at få ombyttet deres kreditkort. Læs mere om dette voldsomme sikkerhedsangreb i denne artikel.

Historien om sikkerhedsproblemerne hos Target har blandt andet ansporet The National Cyber Defense competition i Ames til at undervise studerende i beskyttelse imod trusler mod it-sikkerheden. Dette projekt kan man f.eks. læse om i denne artikel.

Der er efterhånden talrige andre eksempler, hvor alvorlige brud på it-sikkerheden har fundet sted. Og det afstedkommer selvfølgelig prompte reaktioner, når sådanne problemer konstateres. Men i virkeligheden drejer det sig i mange tilfælde om at være proaktiv og gøre sit yderste for, at problemerne aldrig opstår i det hele taget. Derfor er det vigtigt at have en plan for sin it-sikkerhed, så man kan minimere risici. Ofte kræver dette et samarbejde med kompetente eksterne leverandører, som har fingeren på pulsen og er up-to-date omkring de nyeste trusler. For arbejdet med it-sikkerhed er en dynamisk størrelse, som hele tiden ændrer sig i takt med udviklingen.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *