Jeg har været folkeskolelærer i snart 22 år, og aldrig har jeg været udsat for noget lignende. Hvad tænker Kommunernes Landsforening (KL) dog, når de kan finde på at gå ind og ændre på lærernes arbejdstidsregler!

Jeg underviser cirka 40% af min tid i dag, og resten af tiden bruger jeg tid forberedelse. Hvis jeg skal bruge mere af min tid på undervisning, så risikerer jeg møde op til undervisning uforberedt. Jeg har aldrig mødt op uforberedt, og det kommer jeg heller ikke til.

Da jeg meddelte min chef, som er skoleinspektør, på den daværende skole, hvor jeg arbejdede, at jeg ikke ville finde mig i det, blev han meget sur. Han råbte, at jeg bare skulle indordne mig de nye regler, indgået mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening, ellers ville jeg blive fyret.

Jeg blev utrolig ked af det og gik hjem og snakkede med min mand, Torben, om situationen. Han kendte naturligvis alt til kravet om mere arbejdstid og mindre timer til undervisning, men han vidste ikke, at jeg stod til at blive fyret.

Økonomien

Torben har altid støttet mig, så han sagde blot, at jeg skulle sige op, og så måtte vi finde et andet job. Jamen, hvad med vores økonomi, udbrød jeg lidt chokereret. Lån penge, det er altid en mulighed, og hvis banken giver afslag på at låne penge, så låner vi bare penge på nettet, afsluttede Torben.

Som sagt så gjort. Jeg sagde op, og Torben og jeg gik i banken for at optage et banklån. Men det gik ikke helt, som vi havde regnet med, for banken sagde nej til at låne os penge, fordi jeg var blevet arbejdsløs.

Igen var Torben helt fattet, så han sagde bare ok, og så kørte vi hjem. Vi var lige kommet indenfor døren, og så var computeren og tændt, og Torben var i gang med at google “Lån penge”. Øverst fandt vi en låneside ved navn TRYGT.DK, hvor vi ansøgte gratis og uforpligtende om en online kassekredit uden sikkerhed, som denne. 4 minutter senere var vi blevet godkendt, og dagen efter stod der 100.000 kr. på vores konto.

Længe leve internettet, siger jeg bare.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *