Havde det ikke været for vores røgalarm, så ville jeg ikke kunne skrive denne tekst. Det er cirka et lille år siden, at jeg var kommet beruset hjem fra en 40 års fødselsdag. Jeg kan ikke huske så meget, men jeg havde åbenbart lagt mig på sofaen og tændt en cigaret.

Det næste, jeg husker, er, at jeg vågner ved, at jeg ligger på skulderen af en mand i uniform. Manden løber ned ad trapperne i opgangen og hen til en ambulance med blå blink, og derefter husker jeg ikke mere, før jeg vågner op på hospitalet.

Jeg vågner faktisk ved, at der står 2 betjente og kigger på mig ved siden af min seng. Jeg spørger helt fortumlet og forvirret, hvad de dog laver der. Den ene betjent siger, at der skal laves en rapport, fordi det kunne have udviklet sig ret voldsomt.

Han fortæller desuden, at det er min overbo, der kontaktede brandvæsenet, fordi hun kunne høre min røgalarm. Så tænkte jeg med det samme, at tænk hvis min lillebror ikke havde købt mig en røgalarm…

Min lillebror ved godt, at jeg ikke tænker særligt rationelt, når jeg er fuld, så derfor købte han en ny moderne brandalarm, som du kan se her: http://www.wattoo.dk/elartikler/alarm/roeg-alarm Jeg kan altså konkludere, at jeg ville være brændt inde, hvis ikke det var for min bror.

Grunden til, at jeg skriver denne lille artikel, er for at advare andre om, at det altså kan koste menneskeliv ikke at have en røgalarm installeret i sin bolig. Tænk på, at det var kun 2 måneder efter, at jeg fik min røgalarm i gave, at branden brød ud.

Det er super nemt at finde en billig røgalarm på webshops som WATTOO.DK eller lignende shops, så der er ingen undskyldning. En billig men god røgalarm kan købes for et par hundrede kroner, så bare kom til tasterne og få bestilt!

Pas godt på jer selv og hinanden derude!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *