Jeg sidder lige nu i det her byggemøde, som min chef holder med alle entreprenørerne. De skal til at opføre et kæmpe kontorhus. Lidt udenfor byen. Det er en opgave, han har arbejdet intenst på i de sidste mange måneder, og han er stolt af resultatet. I det mindste sådan som det ser ud på planerne, han har tegnet.
Mødet er livligt. Entreprenørerne er glade for at få massevis af arbejde i de kommende måneder. Ikke uforståeligt.

Godt møde

Min chef har bestilt masser af højt, belagt smørrebrød, og håndværkerne sætter pris på det. De ler, taler med mad i munden og forsøger at drille mig.
Jeg skal tage noter fra mødet, og bagefter skal jeg skrive et referat, som alle skal godkende. De fortæller mig, at jeg ikke må skrive noget om, hvor mange stykker smørrebrød, de har spist. Jeg laver en note om at skrive i referatet, hvor mange stykker der bliver fortæret.

Efter at de hungrende håndværkere har fået stillet deres appetit, går mødet i den rigtige retning. De har styr på, hvem der skal komme og lægge fundamenterne. De har styr på, hvornår murerne skal komme, hvem der skal montere vinduer, og hvem der skal lave isolation. De har dog ikke styr på, hvem der skal stå for adgangskontrol og alarmsystemerne, der skal installeres. De ved faktisk, slet ikke hvem de skal henvende sig til for at få information om, hvor langt arbejdet skal være, inden de kan fortsætte.

Find en god låsesmed

Min chef kigger på mig. Jeg ved, hvad jeg skal gøre: Lave, en note om, at vi ringer til et vagtfirma og finder en god låsesmed i København, som kan være med til at rådgive og udføre arbejdet.

Mødet fortsætter. Alt på nær det med adgangskontrollen og alarmerne er på plads. Håndværkerne forlanger kaffe. Og kager. Jeg går derfor ud til min medhjælper. Beder hende om at sætte kaffe over og at komme ind med alle de konditorkager, vi har stående ude i køkkenets køleskab. Jeg fortæller hende, at hun ikke skal regne med, at der bliver nogen tilovers til os senere.

Østerbro Låsemed

Jeg går hen til mit skrivebord, finder mine post-its frem og skriver: ”Låsesmed i København eller på Østerbro”. Nedenunder skriver jeg ”Alarmsystemer?” Klistrer post-it’en på min computerskærm og går tilbage til mødet. Tager nogle krus med mig på vejen. Sukker og mælk og kaffen kommer min medhjælper med om lidt.

Mødet er derhenne i forløbet, hvor håndværkerne er ved at kigge i deres kalendere. Jeg får en seddel stukket over til mig af min chef. Han har noteret, at fundamentet kan blive lagt i løbet af den kommende måned startende den 1. Der er et problem med murerne, men de vil arbejde på at finde en løsning, så byggeriet ikke skal gå i stå på grund af dem. Ok, det giver mig en måned til at finde vagtfirma og låsesmed i København, så vi kan få de første råd fra dem i tide.

Jeg nikker til min chef. Har kontrol over referatet og fortsætter med at lytte til beslutningerne, der bliver taget.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *