Vi bør jo nok få en dygtig rationaliseringsekspert til at hjælpe os med de problemer, der åbenbart er i store dele af produktionen, havde bestyrelsesformanden i den virksomhed, hvor jeg for nylig overtog jobbet som produktionschef, sagt på et bestyrelsesmøde i aktieselskabet. Og det havde bestyrelsen nikket ja til, selv om jeg nu nok selv mente, at jeg kunne gennemføre de nødvendige omlægninger uden hjælpe udefra.

Men heldigvis fik jeg selv indflydelse på, hvilken form for hjælp, vi skulle have, så jeg var ikke i tvivl om, at vi skulle i kontakt med en erfaren leankonsulent, der kunne gennemskue de arbejdsprocesser, hvor der ikke i mange år har været tilstrækkeligt fokus på at gøre arbejdet så rationelt som muligt. Faktisk endte vi op med en erfaren og sindssygt dygtig Toyota Kata konsulent: https://leanakademiet.dk/toyota-kata-konsulent/

Selv har jeg i løbet af de senere år deltaget i et par lean kurser, men det har kun været kurser af kortere varighed, så det passer mig på en måde udmærket at få nogle mere erfarne øjne til at kigge på tingene sammen med mig.

Den konsulent, som jeg valgte at kontakte, fordi han var en af underviserne på det seneste kursus, jeg deltog i, var fra første færd enig med mig i, at det ikke bare handelede om, at han og jeg pegede på nogle uhensigtsmæssige arbejdsgange. Vi skulle i stedet gå i gang med en egentlig lean uddannelse af en række nøglemedarbejdere i produktionen, så de løbende kan komme med forslag til mulige forenklinger, de i det daglige arbejde kan få øje på. Den proces har jeg store forventninger til.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *