Et brud eller en skilsmisse kan være en af de mest stressfulde og følelsesladede oplevelser i livet. Uanset hvad årsagen til bruddet er – og uanset og du vil det eller ej – et brud kan bogstaveligt talt vende dit liv på hovedet, og der er en masse smerte og uafklarede følelser.

Så vel som at sørge over tabet af dit forhold eller ægteskab føler du dig måske forvirret, isoleret og du er utryg ved fremtiden. Men der er masser af ting, du kan gøre for at komme videre med nyt håb for fremtiden. Er det for svært for dig at komme videre på egen hånd eller ved hjælp af venner, kan det være en god ide at få psykologhjælp til at få sat nogle ting på plads og for at komme videre.

Hvorfor er brud så smertefulde? Selv når et forhold ikke længere er godt eller givtigt, kan et brud stadig være meget smertefuldt, fordi det repræsenterer tab – ikke blot af forholdet, men også af drømme og forventninger I havde sammen. Et brud leder dig også ind på et ukendt område. Alt er vendt på hovedet; dine rutiner og dit ansvar, dit forhold med din udvidede familie og venner og selv din identitet. Du har tanker som: Hvordan vil livet være uden din partner? Vil du være alene altid? Disse ukendte kan nogen gange være værre end at være i et dårligt forhold.

Hvad kan du så selv gøre? Det er normalt at være ked af det, vred, udmattet og forvirret. Accepter, at disse følelser er OK, og at de vil mindskes over tid. Du vil måske også ikke være helt så produktiv på dit job, som du gerne ville være. Det er OK. Giv dig selv tid til at hele. Træk på familie og venner. Du skal ikke gå igennem det alt sammen alene. Måske skal du være med i en supportgruppe, hvor du kan tale med ligestillede. Det er vigtigt, at du ikke isolerer dig.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *