Dyreparker har de seneste år ekspanderet med mange forskellige muligheder, inden for det rige, eksotiske dyreliv. At tage familien med i en dyrepark er for mange blevet en populær attraktion, som kan skabe megen glæde og gode smil – og ikke en mindst en super dejlig dag.

At bruge en hel dag i selskab med familien, samtidig med at få gode, lærerige oplevelser er blevet et hit i mange småbørnsfamilier. Med dyreparker har børn, og voksne, mulighed for at stifte bekendtskab med alverdens forskellige dyrearter, som man ikke ville møde i den danske natur.

Er dyreparken i virkeligheden et symbol på samfunds inddeling?

Går man i zoologisk have eller en anden form for dyrepark, bemærker man hurtigt den karakteristiske inddeling af dyr og de dertilhørende klimaer. Går man blandt lemurerne kommer man hurtigt til at tænke på sol strande, tropiske skove og tropisk klima.

Går man derimod til pingvinerne, er det straks en helt anden historie, som bliver fortalt. En historie om arktiske væsner, som lever i et iskrystal, isolerende klima. De mange forskellige inddelinger af dyrearter og klimaer, kan tænkes som en metafor for vores samfunds klasseinddeling og marginalisering.

Danmark har mange forskellige dyreparker og zoologiske haver

Danmark har et rigt udvalg af dyreparker og zoologiske haver fordelt over det meste af landet. Der er både steder med mange eksotiske dyr fra fjerne himmelstrøg og steder med primært danske dyr. Der er altså noget at se til, uanset hvilken type dyr man interesserer sig for.

De fleste zoologiske haver har i dag områder, som er indrettet med de yngste medlemmer af familien for øje. Her kan man ofte få lov at være med til at fodre dyrene og i nogle tilfælde også komme så tæt på, at man kan få lov at kæle for de forskellige dyr – det er noget, som børnene elsker.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *