Monopoly er et brætspil af ældre dato. Den første udgave blev udviklet i 1903/1904. Monopoly er den internationale pendant til det danske Matador, og der er derfor mange lighedspunkter imellem de to spil. Spillereglerne er ret ens, selv om Monopolys spilleplade er firkantet (som det kan ses her: https://www.hyggeonkel.dk/overblik/monopoly/), og Matadors er rund (se her: https://www.hyggeonkel.dk/produkt/matador), ligesom der også er andre forskelle. Monopoly er med tiden gået hen og blevet en international klassiker.

Spillet har flere elementer

Når et brætspil kan holde sig på toppen igennem så mange år, så er det selvfølgelig fordi, det har så mange elementer i sig, at det er interessant at spille den ene gang efter den anden. Det er ikke svært at lære, men med en øget erfaring får du større succes i spillet.

Da der i spillet også er et element af held og uforudsigelighed, bliver det også mere spændende og fair for den spiller, der er mindre erfaren.

Der er elementer af både defensivt og offensivt spil. Du spiller for selv at bygge dit imperium op, og du spiller for at sende din modspiller på fallittens rand.

Et spil kan tage lang tid

Mange har prøvet det der med, at et spil Monopoly kan tage virkelig mange timer. Somme tider er man nødt til at spille videre en anden dag for at få en ende på det. Det er også en af spillets særlige fordele. Der er ingen tidsbegrænsning på, og det behøver slet ikke at gå hurtigt.

Det har bestemt en værdi, at det kan tage lang tid at gennemføre et spil. I vores hæsblæsende tidsalder er det både sundt og givende at spille et spil, hvor tiden nærmest går i stå, og du er godt underholdt undervejs.

Det er blandt andet den dimension af spillet, der har været med til at give Monopoly status som en ægte klassiker.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *