Nogle spil tager markedet med storm og erobrer lynhurtigt efter deres udgivelse millioner af hjem verden over. Andre tager mere tilløb og vinder flere og flere spilhjerter, som tiden går og ender også med at blive spilklassikkere, som altid gør sig godt i selskaber.

Trivial Pursuit

Trivial Pursuit er et af de helt store klassiske brætspil, som virkelig tog verden med storm, efter det blev udviklet i 1979. Den første danske udgave kom i midten af 1980’erne. Spillet er med tiden kommet i et hav af varianter med hver deres vinkel som fx underholdningsudgaven, familieudgaven eller Disney Edition. På verdensplan er spillet solgt i over 75 millioner eksemplarer, så her er virkelig tale om en af sværvægterne indenfor kategorien selskabsspil.

Partners / Partners+

Partners er også et af de spil, som rigtig mange mennesker har prøvet at spille. Spillet er på hylderne i de fleste sfo’er og fritidsklubber ligesom det af gode grunde også findes i mange danske hjem. Det kan på sin vis minde om Ludo. Både i Partners og Partners+ har du 4 brikker, som du skal få i hus. Ligesom i Ludo kan du blive slået hjem.

Der er dog forskelle. Som navnet på spillet siger, har du en partner, hvis 4 brikker også skal hjem, før I kan kalde sejren jeres. Partners er for 4 spillere / 2 makkerpar, mens Partners+ er for 6 spillere / 3 makkerpar. Partners+ kan også spilles med 2 hold med 3 spillere på hvert hold. Begge spil er fra 8 år og opefter, men lidt yngre børn kan godt være med, hvis de har en hjælper ved hånden.

I Partners og Partners+ følger der et sæt kort med og med de muligheder, som kortene giver, har du for alvor chancen for at spille strategisk både med dine egne og det modsatte holds brikker. Fx findes der et kort, som giver dig mulighed for at bytte rundt på to brikker, og så ser spillet pludseligt anderledes ud.

Et spil Partners tager ca. 1 time

Bezzerwizzer

Skal der ske noget andet end at spille Trivial Pursuit eller Partners, kan du med god grund kaste dig over Bezzerwizzer, som ligesom Trivial Pursuit er blevet en af de store quiz-klassikere. Bezzerwizzer findes ligesom Trivial Pursuit i en lang række forskellige udgaver. Der findes den populære klassiker Bezzerwizzer Original, som indeholder 5.000 spørgsmål. Spillet er fra 15 år og opefter. Spillet tager mellem 30 og 60 minutter.

Er børnene lidt mindre, finder du også udgaven Bezzerwizzer Familie, hvor børn fra 10 år kan spille med.

Udover disse grundspil finder du en helt række spiludvidelser, som kan give dit Bezzerwizzer nyt liv. Hvis du har spillet så mange gange, at du efterhånden kan en del af spørgsmålene udenad, kan du give nyt liv til Bezzerwizzer ved at købe Bezzerwizzer Bricks. Her kan du fx dyste på paratviden inden emnerne: Danmarks historie, Danske hits, Berømte romancer eller Det danske sprog bare for at nævne nogle få af emnerne.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *