Puslespil og brætspil er efterhånden nogle rigtigt gamle opfindelser. Der er gået mere end 100 år siden puslespil blev opfundet, og de første brætspil er langt ældre. Mennesket har altid fundet glæde ved at udfordre hinanden i spil, og udfordre hjernen i forskellige former for tankespil.

Puslespil

Puslespil er netop en udfordring af hjernen, fordi det handler om at se helheden, og om at kunne danne helheden ud fra en masse stumper. Det er en opgave der kræver koncentration og vilje, og et godt puslespil kan tage flere timer at lægge. Derfor er det utroligt sjovt for både børn og voksne.

Puslespil står også lidt i kontrast til de daglige gøremål, som det moderne menneske beskæftiger sig med. Vi har utroligt travlt, og vi har sjældent tid til at sidde ned og slappe af. Vi tjekker mails efter fyraften, går til boldspil, er til parmiddage, familiefrokoster, eller arbejder måske hjemme. Uanset hvad, så er vi i gang fra morgen til aften. Vi tjekker konstant vores telefon, og er i konstant kontakt til omverdenen.

Alle disse ting kan man godt glemme når man lægger et puslespil, eller spiller brætspil. Her må man overgive sig til situationen, til spillet, hvis man vil have succes. Det betyder at man kan lukke den omkringliggende verden ude, og bare fokusere på det øjeblik man er i gang med. Derfor er puslespil og brætspil stadig utroligt populært.

Brætspil

Brætspil bruges i stigende grad også til en hyggelig aften med vennerne. Man er måske træt af Facebook og internettet, og man har opdaget at fjernsynet ikke behøver at være tændt hele tiden. Så hiver man et godt brætspil frem, og begynder at spille mod hinanden.

Et godt brætspil er kendetegnet ved at have mange forskellige lag. Det er noget som alle kan finde ud af, men det er ikke alle der kan blive god til det. Ofte er det let at lære reglerne, men det er sværere at lære den rigtige taktik, og huske de rigtige kombinationer. Der er ofte meget strategi og taktik involveret, når man skal forsøge at slå sin modstander. Det er sjældent at held er en afgørende faktor.

Der findes utroligt mange forskellige brætspil. Nogle spil involverer udelukkende strategi, mens andre involverer forskellige quizelementer. Ofte gælder det om at svare rigtigt på nogle forskellige spørgsmål, før man får lov til at rykke frem på spillebrættet. Disse spørgsmål er ofte koncentreret omkring forskellige viden, som man har en god sandsynlighed for at vide noget om. Hjernen bliver aktiveret, og man føler sig underholdt i mange timer. Desuden er det sjovt at konkurrere med venner og familie, når viden bliver sat på spil.

Uanset hvilket temperament du har, og hvilke spil du har lyst til, så er der gode muligheder. Hvis du har nogle timer, hvor du har behov for at koble rigtigt af, så kan det også betale sig at finde et svært puslespil. Hjernen kan nemlig slappe af, mens man sidder og koncentrerer sig. Ingen stress, ingen beslutninger, bare dig og puslespillet.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *