Danskerne lever længere og længere, og vi har flere og flere raske år. Derfor ser man også at 70-årige kan være meget friskere end de var for 20-30 år siden. Vores øgede levealder skyldes mange forskellige ting, men har bl.a. noget at gøre med at vi ikke længere har så hårde job, at vores mad er blevet bedre og sundere, og at vi dyrker mere motion end tidligere. Derudover har vi adgang til læge og til behandling, som kan forhindre sygdomme i at blive skadelige for os. I forbindelse med den øgede levealder har et helt nyt marked vokset sig frem, nemlig datingmarkedet for seniorer.

Dating startede som et møde mellem unge mennesker, typisk på en restaurant. Her snakker man og lærer hinanden at kende, og går herefter hver til sit, hvis daten ikke har været så god. Efterhånden som seniorerne bliver friskere og friskere, er der dog også flere og flere der tager på seniordating, derfor har man set at seniordating vokser i Danmark, og i udlandet. Flere og flere tager på dates, og lærer hinanden at kende. Det er ikke længere unormalt at man skal nyde sin alderdom, og det er ikke længere unormalt at finde sig en ny partner i en høj alder. Hvorfor skal man leve alene, bare fordi man er blevet senior?

For mange år siden var det ikke normalt at finde sig en ny partner. Man havde sin livsledsager, man var gift, og når livsledsageren døde, så fandt man sig ikke en ny. Sådan er tingene ikke længere. I dag er der meget mere fokus på at leve et godt liv – hele livet, så man ikke ender i ensomhed og triste stunder.

Der er mange fordele ved senior dating, og det er også en af årsagerne til at seniordating er vokset de sidste år. En af de første fordele er at man får mulighed for at møde et andet menneske, og bruge nogle hyggelige timer sammen. Man kan tage ud at spise, gå en tur, tage en tur i biografen, eller opleve det lokale museum. Kun fantasien sætter grænsen. Efter det første møde, kan man tage hjem, og overveje om man har lyst til at se personen igen. Såfremt begge har lyst til at ses, kan der være grundlag for et forhold. En date starter ofte på nettet, hvor man har en datingprofil på en af seniordating hjemmesiderne. Her skriver man lidt sammen, udveksler interesser, og lærer hinanden lidt at kende. Man kan se billeder, og fornemme hvordan den anden person er. Det betyder at daten ikke har karakter af en egentlig blinddate, men at man er lidt forberedt på det menneske man skal møde. På den måde slipper man også for at spilde sin tid. Datingsiderne på nettet er helt sikkert en af årsagerne til at seniordating vokser. Det er nemt at mødes her, og man har tusindvis af andre singler indenfor rækkevidde. Så det er muligt at finde en ny partner i livet, som man kan dele oplevelserne med. De store oplevelser skal nemlig deles med andre.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *